Първа на Дир | Днес | Лайф | Новини | Каталог | Глог Мобилна версия | Влез в поща Поща | транзит транZит

Шейкър представя | Добави заведение | Доставки

 
София  
Пловдив  
Варна  
Бургас  
Русе  
Враца  
Казанлък  
Трявна  
Горна Оряховица  
Банско  
Сандански  
Велико Търново  
Троян  
Благоевград  
Плевен  
Кюстендил  
Шумен  
Слънчев бряг  
Мелник  
Харманли  
Смолян  
Хисаря  
Карлово  
Бързо хранене
Кафета
Кръчми
Пицарии
Ресторанти
Търси заведение:
Име:
Адрес:
 
Добави заведение »
 
 
Хаджидрагановите изби
Ресторанти, София
ул. "Христо Белчев" 18, Тел.: 02/ 981 81 48
Карта на заведението 
 
Резервирай маса: 02/981 81 48
Поръчки за дома и офиса: 02/981 81 48
Влизайки в ресторант “Хаджидрагановите изби” попадате в атмосфера на стари винени изби с каменни стени и бъчви до стените.
В направата на „Хаджидрагановите изби“ е залегнала легендата за Хаджи Драган - чорбаджията, организирал построяването на красивите къщи от Копривщица, Жеравна, Банско и Мелник в центъра на София – днес ресторант “Хаджидрагановите къщи”. В неговите изби отлежавало вино, събирано от различни краища на България.
Прочута била избата на Хаджи Драган, където можело да се намери вино за всеки вкус. Всяка есен чорбаджията опитвал от десетки изпратени вина и лично подбирал най-омайните. На малко хора се удавало да слязат в хладните подземия и да видят къде отлежавала напитката на боговете, защото Хаджи Драган ревниво пазел майсторлъка си. Затова било голяма чест за някой гостенин да слезе и да види чудните изби.
Тишина, мирис на старо вино и хладина посрещали гостите. В сумрака на газените лампи се виждали бъчвите, подредени в дълги и стройни редици, а по прашните рафтове със слама кротко лежали бутилките с подбрано вино.

“Хаджидрагановите изби” предлагат типично българска национална кухня с ястия, приготвени на плоча, пещ и жар, с които всеки българин може да се гордее. Менюто съдържа отбрани български специалитети – карабунарска салата, хаджийска салата, мелнишка салата, хайдушка скара на дървено плато, агне по гергьовски на пещ, комитска софра за шестима, хайдушко мешано, табиетлийска софра, балканска скара за четирима, чирпанска керемида, клопаница, домашна бисквитена торта, баница с локум и др.

За добрата компания се предлагат вина и напитки, грижливо подбрани от ценители и познавачи, а българските народни песни ще напомнят за нашите корени.

Работно време 11.30 - 02.00 ч.
Паркинг няма осигурени паркоместа
Личен сайт: http://www.izbite.com
Галерия
Мнения:
1. Chromosom
03.09.2013 г.
15:32ч.
Изключително некоректни към персонала си. Беше ми предложено да работя като сервитьор там срещу 15 лева на ден + 3% от оборота и бакшиш, като изрично попитах и ми потвърдиха че тези пари се взимат в края на деня. След като прекарах 12 часа работейки там, ми бяха платени 10 лева за целия този период и ми беше обяснено че останалите пари ще започнат да ми се плащат когато стана достатъчно добър. Изкарах още една такава смяна, която също не ми беше платена, като междувременно на работа бяха „тествани” още двама сервитьори при същите условия, работещи на пълни обороти без да получат заплащане. Въпреки „високата класа”, за която претендира мястото, собствениците са некоректни работодатели без никакво уважение към хората, които работят за тях. Надявам се потенциалната им клиентела да се насочи към други заведения в бранша, притежавани от хора с малко повече честност и достойнство.
2. Виденова
06.11.2012 г.
08:18ч.
Отидохме заедно с гостите ми в четвъртък вечер и беше невероятно! Горещо го препоръчвам на всички! Обслужването беше повече от отлично, момчето ни отдели нужното внимание (тъй като дебютанти не знаехме нищо за кухнята), храната беше великолепна! Салатите са свежи и много хранителни, задължително е да се опитат, питките са наистина много вкусни, просто всичко беше на много високо ниво!
3. Mihail
27.03.2012 г.
14:16ч.
Рядко си позволявам да съм толкова остър и категоричен, но това е заведението с най-ужасно обслужване, меню и хигиена в цяла София. Никога и никъде не съм виждал сервитьор, който на бакшиш в размер на 10% от стойността на сметката да реагира грубо и първосигнално с нагло надвесване над масата и изсумтяване на мьеко "Това ли е ? Офффф...". Недопустимо е при наличие на косми в храната обяснението да е "Твой проблем, брато". Дума да не става за подмяна или компенсация. Салонният управител е също толкова безпардонна личност отказваща всякакво съдействие. Има и оркестър. Натрапчив меко казано. Явно това е представата на хората за българщина, но протегнатата подканващо ръка в средата на масата ни по време на сериозен разговор направи отвратително впечатление на чуждестранните ми гости. След тази провалена не по моя вина вечер бях помолен любезно да не ходим повече в подобни заведения. А после се чудим защо за мнозина България се асоцира с байганьовщина. Никога и по никакъв повод не бих стъпил в тази дупка.
Всички коментaри (13)

Ако познавате заведението, споделете Вашите впечатления. Можете да прочетете и други мнения за кухнята и качеството на обслужване. ТУК »

 
* Цена на обилна вечеря за двама
- до 50 лева
- от 50 до 100 лева
- над 100 лева
Ако имате нужда от помощ:
www.help.dir.bg
за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | какво ново
Copyright © 2015 Dir.bg. All rights reserved.